Na słodko
85zł/keksówka
naturalnie bezglutenowy, bez białego cukru
Piernik
| wegański piernik | polewa czekoladowa | frużelina wiśniowa |
Skład: mąka owsiana, mąka gryczana, mąka ziemniaczana, banany, pomidory, erytrol, ksylitol, mleka kokosowe, gorzka czekolada bez cukru (w tym lecytyna sojowa), kakao, wiśnie, żurawina, rozmaryn, przyprawa do piernika, soda oczyszczona, bezglutenowy proszek do pieczenia, pektyna.
150zł / blaszka 24cm
naturalnie bezglutenowy, z cukrem kokosowym
Tofurnik karmelowy
| migdałowy spód | wegański sernik karmelowy | krem karmelowy |
Skład: mąka ryżowa, mąka gryczana, mąka migdałowa, mąka ziemniaczana, cukier kokosowy, syrop z agawy, tofu naturalne, masełko roślinne (oleje: kokosowy, słonecznikowy, awokado; barwnik pomarańczowo-marchewkowy), masło kakaowe, pasta z nerkowców 100%, masło orzechowe 100%, roślinna śmietanka (białko z soczewicy, olej kokosowy, rzepakowy, skrobia kukurydziana, lecytyna słonecznikowa, guma guar, karoteny), migdały, sok z cytryny, mleko ryżowe, mleko kokosowe, inulina, pektyna, sól, bezglutenowy proszek do pieczenia.
145zł/blaszka 24cm
naturalnie bezglutenowa, bez białego cukru
Tarta biała czekolada - żurawina
| kruchy spód | żelka żurawinowa | wegański krem biała czekolada |
Skład: mąka jaglana, mąka gryczana, mąka ziemniaczana, mąka kokosowa, ksylitol, erytrol, syrop z agawy, masełko roślinne (oleje: kokosowy, słonecznikowy, awokado; barwnik pomarańczowo-marchewkowy), masło kakaowe, pasta z nerkowców 100%, mleko ryżowe, żurawina, rozmaryn, siemię lniane, bezglutenowy proszek do pieczenia, agar, pektyna, inulina, cytrynian sodu, sól, lecytyna słonecznikowa.
120zł/blaszka 24cm
naturalnie bezglutenowa, bez białego cukru
Tarta śliwka w czekoladzie
kakaowy daktylowy spód | mus śliwkowy |
| krem czekoladowy ze śliwką | polewa czekoladowa |
| śliwki w czekoladzie | karmelizowane migdały |
Skład: daktyle, płatki owsiane, kakao, gorzka czekolada bez cukru (zawiera lecytynę sojową), mleko kokosowe, olej kokosowy, tofu naturalne, suszone śliwki, erytrol, ksylitol, cukier kokosowy, płatki migdałowe, pektyna, sól.
Możliwa wersja bez orzechów.
145zł/blaszka 24cm
naturalnie bezglutenowa, bez białego cukru
Tarta orzech laskowy - gruszka
| migdałowy spód | gruszka w cynamonie | krem orzech laskowy | roślinny krem śmietanowy |
Skład: mąka ryżowa, mąka gryczana, mąka migdałowa, mąka ziemniaczana, ksylitol, syrop z agawy, erytrol, masełko roślinne (oleje: kokosowy, słonecznikowy, awokado; barwnik pomarańczowo-marchewkowy), masło kakaowe, masło z orzechów laskowych 100%, roślinna śmietanka (białko z soczewicy, olej kokosowy, rzepakowy, skrobia kukurydziana, lecytyna słonecznikowa, guma guar, karoteny), orzechy laskowe, gruszka, mleko ryżowe, mleko owsiane, mleko kokosowe, sól, bezglutenowy proszek do pieczenia, cynamon, inulina, pektyna, agar.
220zł/blaszka 21cm
z mąką pszenną i cukrem kokosowym
Torcik karmelowo-cynamonowy
z jabłkiem i orzechami pekan
| biszkopt karmelowy| krem waniliowy z wegańską białą czekoladą|
| karmelizowane pekany | frużelina jabłkowa z cynamonem |
Skład: mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, syrop z agawy, cukier, cukier kokosowy, olej rzepakowy, olej kokosowy, mleko sojowe, mleko kokosowe, jabłka, pasta z nerkowców 100%, roślinna śmietanka (białko z soczewicy, olej kokosowy, rzepakowy, skrobia kukurydziana, lecytyna słonecznikowa, guma guar, karoteny), cynamon, ocet jabłkowy, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, sól, pektyna, inulina, agar, lecytyna słonecznikowa, lecytyna sojowa.
140zł/blaszka 10x29cm
Miodownik
bez mąki pszennej, słodzony syropem klonowym
Skład: mąka owsiana, skrobia ziemniaczana, mąka gryczana, mąka kukurydziana, masełko roślinne z olejem awokado, syrop klonowy, syrop z agawy, cukier kokosowy, napój sojowy, ksylitol, erytrol, inulina, pektyna, pasta z orzechów nerkowca, orzechy włoskie (*możliwa wersja bez), sok z cytryny, olej kokosowy, napój kokosowy, lecytyna słonecznikowa, roślinna śmietanka (białko z soczewicy, olej kokosowy, rzepakowy, skrobia kukurydziana, lecytyna słonecznikowa, guma guar, karoteny), sól, bezglutenowy proszek do pieczenia
80zł/ok. 1kg
Makowiec zawijany
bez mąki pszennej, z cukrem trzcinowym, bez rodzynek
mąka ziemniaczana, mąka z tapioki, mąka owsiana, mąka ryżowa, mąka gryczana, mąka kukurydziana, cukier trzcinowy, cukier, syrop z agawy, syrop klonowy, ziemniak, mleko owsiane, oleje: rzepakowy, kokosowy, słonecznikowy, awokado; pasta migdałowa 100%, puree jabłkowe, orzechy włoskie, migdały, ciemny mak, złote siemię lniane, bezglutenowy proszek do pieczenia, suszone drożdże, sól
65zł/ok. 1kg
Makowiec zawijany
na mące pszennej, z białym cukrem, bez rodzynek
Skład: mąka pszenna, cukier, syrop z agawy, syrop klonowy, oleje: rzepakowy, kokosowy, słonecznikowy, awokado; mleko owsiane, mleko kokosowe, pasta migdalowa 100%, puree jabłkowe, orzechy włoskie, migdały, ciemny mak, drożdże, sól, beta-karoten
15zł/10 szt.
naturalnie bezglutenowe, bez białego cukru
Pierniczki
Skład: mąka ryżowa, mąka owsiana, mąka gryczana, skrobia kukurydziana, mąka ziemniaczana, masełko roślinne (oleje: kokosowy, rzepakowy); siemię lniane, mleko kokosowe, banan, syrop z agawy, ksylitol, cukier kokosowy, przyprawa do piernika, kakao, cynamon, bezglutenowy proszek do pieczenia, soda oczyszczona, sól
145zł/box
box ćwiartek
bezsernik karmelowy & tarta orzech laskowy - gruszka & tarta śliwka w czekoladzie & tarta biała czekolada - żurawina
Na słono
PASZTET Z SOCZEWICY
650g
30zł
MASEŁKO JAGLANE Z ZIOŁAMI
220g
17zł
SOJONEZ
220g
15zł
PASTA BEZRYBNA
220g
18zł
PASTA NIE-JAJECZNA
220g
17zł
PASTA BLUE CHEESE
220g
17zł
TRIO PAST
bezrybna, nie-jajeczna, blue cheese
3x 220g
50zł
BOCZNIAKI W ŚMIETANIE
a’la śledzie w śmietanie
350g
30zł
BOCZNIAKI PO KASZUBSKU
a’la śledzie po kaszubsku
350g
30zł
PASZTECIK Z PIECZARKAMI
wegańskie, PSZENNE
80-90g
7zł
PASZTECIK Z KAPUSTĄ
wegańskie, PSZENNE
90-100g
7zł
PIEROGI "NIE-RUSKIE"
Bez pszenicy i zbóż glutenowych, 10szt.
Sprzedawane w formie zamrożonej
30zł
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
Bez pszenicy i zbóż glutenowych, 10szt
Sprzedawane w formie zamrożonej
30zł
PIEROGI Z SOCZEWICĄ I PIECZARKAMI
Bez pszenicy i zbóż glutenowych, 10szt
Sprzedawane w formie zamrożonej
30zł
PIEROGI NIE-MIĘSNE
Bez pszenicy i zbóż glutenowych, 10szt
Sprzedawane w formie zamrożonej
30zł
Najczęściej zadawane pytania
Zamówienie można składać do 19 grudnia, godz. 14 TYLKO poprzez formularz widniejący u góry strony (pod ikoną “zamów tutaj”)
Odbiory zamówień odbywają się w dniach 22 i 23 grudnia. W dniu 22 grudnia można odebrać zamówienie w dowolnym punkcie Turlaj Klopsa w godzinach jego funkcjonowania, a w dniu 23 grudnia odbiór osobisty jest możliwy jedynie przy ul. Wiarusa 17 między 9 a 16.
W formularzu zamówieniowym możesz wybrać interesującą Cię opcję odbioru zamówienia.
Na ten moment dostawa nie jest możliwa.
Zamówienie można opłacić przelewem w przedpłacie (dane do przelewu podane są w formularzu zamówieniowym) lub gotówką przy odbiorze (tylko odliczona kwota).
Sposób płatności możesz wybrać w formularzu zamówieniowym.
Każdy punkt odbioru ma swój limit. Jeśli nie widzisz preferowanego punktu odbioru, limit musiał się wyczerpać.
Można zamówić połówki wszystkich ciast. W tym celu w formularzu zamówień wybierz w opcji wyboru zamówienia ostatnie okienko (‘inne’) i wpisz swoje zamówienie. Cena połówki ciasta jest równa 60% ceny całego ciasta.
Niestety, w okresie świątecznym realizujemy tylko ofertę świąteczną.
Tak, jest on potrzebny do potwierdzenia złożenia zamówienia. Na podany numer w dniu 19 grudnia zostanie wysłany SMS z prośbą o potwierdzenie aktualności zamówienia. Na tą wiadomość trzeba bezwzględnie odpisać w ciągu 12h, w przeciwnym wypadku może się to wiązać z anulowaniem zamówienia.
Tak, ale jedynie do dnia 19 grudnia, godziny 14. Wszelkie zmiany należy niezwłocznie zgłaszać na numer telefonu 796414311.
Tak, ale w takim przypadku zamówienie należy złożyć mailowo na adres zamowienia.strava@gmail.com. Odbiór może być w każdy dzień funkcjonowania punktów Turlaj Klopsa lub Strava, z wyjątkiem dnia 28.12.
W dniach 24-27.12 wszystkie punkty Turlaj Klopsa i Strava są nieczynne